Nemrég, a saját blogomon hirdettem egy játékot, melynek díja három darab volt, ebből a Wizard-books kiadó kötetből. 
Bár nem olyan sokan jelentkeztetek rá, mint amire számítottam, azért csalódott nem vagyok. Remélem a nyertesek is örültek a nyereményköteteknek. :-)

A könyv, a már említett Wizard-books kiadó első kiadványa, egy sorozat első tagja, mely a Dresden akták névre hallgat. Nem véltelenül, hiszen a főhős neve Dresden. Harry Dresden, aki egy különleges pasi.
Hogy miért is különleges?
Sorolom:
- mert még a neve is különleges: Harry Blackstone Copperfield Dresden
- mert varázsló
- mert van egy irodája is
- mert elveszett dolgok felkutatására szakosodott
- mert nem lepődik meg a paranormális jelenségek miatt
- mert nem kever ki szerelmi bájitalt
- mert nem végez szórakoztató tevékenységet
Csak dolgozik. Komolyan és lelkiismeretesen végzi a dolgát, van is mit csinálnia, de valahogy anyagilag mégsem áll a helyzet magaslatán. Pedig az ember azt gondolná egy varázslóról, hogy kifejezetten jól keres, de Harrynek ez nem mindig sikerül.
Egyébként együtt működik a rendőrséggel, bár a rendőrök között van néhány különösen szkeptikus kolléga...
Egy napon felhívja egy Monica nevű nő, és a segítségét kéri eltűnt férjével kapcsolatban. Majdnem ezzel egy időben a rendőrségtől is felhívják egy furcsa és abszurd gyilkosság kapcsán, mely mögött varázslói tevékenységet sejtenek.
A gyilkosság már csak azért is abszurd, mert szex közben történt, s a szerző elég szemléletesen leírta, hogy miként néztek ki a holttestek. Mit mondjak? Kissé forgott velem a szoba. Csak mert olyan jó a fantáziám. :-)
Mindenesetre Harry feltérképezi a dolgokat, aztán majdnem összeugrik egy nem épp barátságos viselkedésű zsaruval, majd elkezd gondolkodni, nyomozni. Közben a már említett Monika is felkeresi, hagy neki egy rakat pénzt, s Harry abban az ügyben is megpróbál helyt állni. Persze a helyi rosszfiúk főnöke is felkeresi, tudatván vele, hogy nem szeretné, ha a köreit zavarná, sőt megkeresi őt a Fehér Tanács által kirendelt felvigyázója is, aki mindenáron el akarja kapni "törvényellenes máguscselekedeteiért". Egyre inkább szorul a hurok Harry nyaka körül minden szempontból, mikor nyomra talál... Ekkor pedig egyre veszélyesebb utakra téved, s nem tudni, hogy melyik üldözője tör előbb a vesztére. A kötet vége számomra meglepő fordulatot hozott, de emellett jó kis befejezést olvashattunk.
Nagyon tetszett ez a könyv nekem. A hátsó borítón Chris Bunch amerikai sci-fi/fantasy író méltatja, s "Izgalmas, jól szerkesztett, összetett, kiváló olvasmány, és egy elképesztően jó első regény"-ként aposztrofálja. Nem mindig hihet az ember ezeknek a dícsérő szavaknak, de most úgy érzem, jogos volt.  Ha nekem kellene írnom róla egy rövid ajánlást, akkor az csak ennyi lenne:"Izgalmas, fordulatos, véres és mágikus. Letehetetlen olvasmány!"
Mindenkinek sok szeretettel ajánlom, és már alig várom a Dresden akták második részét, melynek Bolond hold lesz a címe, és még további 12 kötet követi majd. Számolni nem tudok, de a lényeg, hogy összesen 14 részben élhetjük át a mi Harrynk kalandjait, melyek nagyon izgalmasnak ígérkeznek!