2010. október 31., vasárnap

Cecelia Ahern: Bennem élsz

11:08 0 Hozzászólás
"Első mondat:
Hunyd be a szemed, és bámuld a sötétséget:
"Ha az ember bajban van, végigfut az agyán a legbizarrabb lehetőség is. Lássuk csak. Ha történetesen tényleg Justin vérét kaptam meg a vérátömlesztéskor, akkor a szívem az ő vérét keringeti épp a testemben. Az a vér, amely egykor ahhoz kellett, hogy életben maradjon, most már az én ereimben rohangál, és engem tart életben. Es a szíve üzenete, a szíve verése, amely őt azzá tette, akivé, most már a testem, a lényem része. Ahogy ez végigfut a fejemen, libabőrös leszek, kiráz a hideg. Aztán összekuporodok. Már nem is olyan rossz ez az érzés. Már nem is vagyok annyira egyedül, hiszen társaságra leltem a saját testemen belül. Lehet, hogy azért érzek közöttünk ilyen erős kapcsot, mert azáltal, hogy felfogtam a szíve adását, úgy rá tudtam hangolódni a hullámhosszára, hogy még a személyes érzései és élményei is átjöttek? Kimerülten sóhajtok. Mi maradt még az életemben, amiből valamiféle értelmet tudok kovácsolni? Tulajdonképpen nem is csak a közelmúltról van szó: a folyamat már régebben, az esés előtt elkezdődött. Azt hiszem, egy ideje már zuhanásban voltam, azon a napon nem is történt más, minthogy végre földet értem. Akkor kezdődött el hátralévő életem első napja."
Justin Hitchcock, a jóképű, ám morózus amerikai művészettörténész még nem jutott túl a válása okozta sokkon, kiábrándult és depressziós. Az ír fővárosban tart előadást, amikor rábeszélik, hogy vegyen részt egy anonim véradáson. Nem is sejti, hogy önzetlen tettével örökre megváltoztatja az életét...
Joyce Conway, a harmincas évei elején járó, rossz házasságban élő ír fiatalasszony balesetet szenved, az életét egy vérátömlesztés menti meg, ám elveszíti azt, amire a világon a legjobban vágyott: a kisbabáját. Amikor magához tér, különös érzés keríti hatalmába: mintha valaki más életét élné... Az ismeretlen férfi emlékei uralják álmait, de vajon a nyomára bukkanhat valaha az idegennek, hogy megfejtse a rejtélyt?"

Nagy lendülettel vetettem bele magam ebbe a könyvbe, mert sok jó kritikát olvastam nemcsak erről a könyvről, hanem az írónőről. Korábban Cecelia Ahern-től az U.i.: Szeretlek című könyvet olvatsam, ami nagyon tetszett nekem is (amiről itt is írtam már).




Szóval amilyen nagy lendülettel kezdtem, olyan nehezen tudtam a végére érni. Furcsa volt a történet, és nehezen tudtam követni. Lehet, hogy bennem van a hiba, de ez a könyv valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Nem tudom, hogy pontosan mi nem tetszett benne, mert az alaptörténet jó lett volna: két idegen többször összefut véletlenül és a végén egymásba szeretnek. Lehet, hogy a sok jó kritika olvasása után túl nagy volt az elvárásom.... :-(




Niki korábban erről a könyvről itt írt.




Cecelis Ahern: Bennem élsz
Kiadó: ATHENAEUM 2000 KÖNYVKIADÓ KFT.
Szállítás: 1-3 munkanap
Oldalak száma: 392
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 380 gr
ISBN: 9789632930145
Nyelv: MAGYAR
Fordító: HUSSAMI PÉTER
Kiadás éve: 2009

2010. október 29., péntek

Steffy Műmáyer: Agykonyak

21:36 0 Hozzászólás
Ezt a könyvet az Excalibur Könyvkiadótól kaptam. A kiadónál főleg átdolgozott, paródizált könyvek vannak.


A könyv elolvasása előtt kicsit rákerestem az interneten. Egy kis ízelítő erről a kötetről:


"Agykonyak. Ezt Neked...
...is el kell olvasnod!!!




Részlet a könyvből:
Tonna vagyok. A teljes nevem Kilo Tonna. Szexbomba szeretnék lenni, ha nagy leszek. Nemrégiben érkeztem a nedves vidéki városkába, Fossba, hogy új otthonra, új barátokra, új kihívásokra leljek. Ujjuj, de meglepődök majd, amikor kiderül, hogy Kis Rakás, a gyerekkori indián barátom valójában farkasember, új szerelmem pedig bevallja, hogy nem évvesztes, hanem vámpír.
Szúnyog, a vegetáriánus vámpír, aki évek óta csak vérnarancson és csigavéren él családjával, a Különc famíliával együtt, egy szép napon rádöbben arra, hogy mindannyian súlyos hiánybetegségben szenvednek. A kór neve vérszegénység. Egyetlen, csakis egyetlen módon menekülhetnek meg a biztos haláltól: Nos, ezt nem árulhatom el.
Péntek 13-án a városkában élőhalottak kelnek ki sírjukból, halott kislányok másznak ki a kútból, hogy később, az adásszünetben benne legyenek a tévében. A függetlenség napjának végén Foss határában leszállnak a Hitlernek öltözött földönkívüliek, akiknek csak egy céljuk van: A földlakókat leigázni, vagyonukat és értékeiket ellopni, gyermekeiket kísérleti célra elrabolni, őket pedig mind egy szálig kiírtani. De hiszen ez már nem is egy, hanem három! Ó, a csudába, sosem voltam jó fizikából...
Alkonyattól pirkadatig senki, a világon senki nem állíthatja meg őket, csakis egy ember: A törvény helyi őre, a seriff, aki történetesen az én szűkszavú apám.
„Zseniális könyv, a Horrorra akadva filmek stílusában, némi csupasz pisztolyos abszurddal megkeverve, halálian röhelyes, néhol fetrengésre késztető,
agyeldobós paródia. ”
K. B. Rottring, a Heri Kókler paródia-sorozat szerzője


„Halálian szórakoztató könyv, én magam sem írhattam volna jobbat.”
Stanley Steel, a világ második legjobb paródiaírója

Fergeteges paródia erős idegzetű gyerekeknek! A könyv a nagy sikerű vámpíros történet, az Alkonyat-sorozat első kötetének paródiája."

A könyv címéből már sejtettem, hogy az Alkonyat paródiája lehet, ebben a net is megerősített.
A szöveg nekem kicsit nehezen olvasható volt, mert nem igazán vagyok oda a fantazy-ért. Az Alkonyatot még nem olvastam, így ahhoz a könyvhöz nem tudom hasonlítani.
A főhős, Tonna, egy 130 kilós, beképzelt lány, aki azt hiszi magáról, hogy szexbomba. Nem érti meg, hogy a környezete miért tesz a "karcsú" testalkatára megjegyzéseket. A történet ő meséli el. A stílusától néha falra tudtam volna mászni....
A könyvben van egy UFO támadás, amit Tom Cruise Világvége című filmjéhezhez tudnám hasonlítani. Ebben a filmben láttam olyan pusztítást, amit a könyvben olvastam.
Lehet, hogy nekem kell még ebben a stílusban fejlődnöm, igyekezni fogok.... Akihez közekebb áll ez a világ, biztosan tetszene neki ez a könyv.


Steffy Műmáyer: Agykonyak
Kiadó: EXCALIBUR KÖNYVKIADÓ ÉS ÜGYNÖK
Szállítás: 1-3 munkanap
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 100 gr
ISBN: 9789639285934
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2010

2010. október 28., csütörtök

Misha Defonseca: Túlélni farkasok közt

12:26 1 Hozzászólás
Szomorú, megrázó és izgalmas történet egy kislány (Misha) szemszögéből elmesélve, akinek a második világháborúban  a zsidó-üldözések idején elviszik a szüleit, ő meg keresésükre indulva elmenekül új otthonából, messze a természet és az állatok világába.
Ahogy az a ajánlóban olvasható:

"..Misha faluról falura vándorol, táplálékát, ruháját lopással szerzi meg. Aztán erdősségekbe húzódik be, és egy farkaspár magához fogadja. A kislány alkalmazkodik hozzájuk, megtanulja szokásaikat. Viselkedésmódjukat. És elfogadtatja magát a falkával. Így legalább néhány hétig nincs egyedül, társai vannak… Négy évig bolyong, keresztüljárja a véres, lángokban álló Európát, felfedezi az ember állati kegyetlenségét és az állatok emberségét. Vándorútja végén visszatalál az emberek világába, ahol csak újabb megpróbáltatások árán tanul meg élni… A Túlélni farkasok közt nem mindennapi vallomás, egy iszonyatos erővel végigjárt út leírása."

A könyv más, mint a többi holocaustos történet, mert itt a kislány bolyongásain és lelkivilágán keresztül írja le a borzalmakat. Megható, amikor a farkasok befogadják, melegítik, etetik. Brutális, amikor a saját szemével lát gyilkosságokat, főleg gyerekek főbelövését.

Viszont picit túlzásnak éreztem néha. Ide jön egy érdekesség (SPOILER!): a könyv végén található egy írás a kiadótól, aki bevallja, hogy ez a könyv nem is igaz történet, pedig nekik úgy adta el a írónő, és hogy ez milyen csalódás lehet az olvasóknak. Utána az írónő is magyarázkodik, hogy igen, ez csupán az ő fantáziájának a szüleménye, sosem járta be Európát, sosem élt farkasokkal stb, csak épp így tudta  feldolgozni azt a sok szörnyűséget (pl. szülei elvesztése), ami érte.
Őszintén szólva én nem akadtam ki ezen az igaz vagy nem igaz történet dolgon, mert ha nem olvasom ezeket a "leleplező" írásokat, akkor sem biztos, hogy elhittem volna, hogy igaz történet, legalábbis hogy minden pontosan így történt meg. Néhol érződik rajta a fantázia, de ez nem ront az értékén!

Marék Veronika: Boribon autózik, Boribon beteg

12:25 0 Hozzászólás
Nincs manapság szerintem olyan kisgyerekes család, ahol ne fordulna elő legalább egy Boribon könyv. Nekem gyermekkoromban a Boribon és a hét lufi volt meg, ez amolyan "alap" Boribon könyv szerintem. (Innen tanultam meg a szivárvány színeit is. ☺)
Kislányomnak a következő két kötetetet vettem meg, és most ezeket ajánlom nektek is:

Boribon autózik - ugyanis kislányom lány létére imádja az autókat. ☺
Annipanni almáspitét sütne, csak éppen alma nincs hozzá. Boribon autójába ugrik, és elrobog az öreg almafához. Szerencsére haza is ér, de almák nélkül. Mi történt vele? 



Illetve most, hogy kislányom beteg volt ezt is beszereztem: Boribon beteg
Boribon rosszul érzi magát, belázasodik. Ágyban kell maradnia, s szedni kell a sok orvosságot. Bizony, lassan múlnak a napok a gyógyulásig. De szerencsére ez a nap is megérkezik.

Ez utóbbiról egy személyes törtélnet: itt volt a doktornő, meghallgatta kislányomat, aki elkezdett sírni - mint minden egyes vizsgálatkor. Mondom neki, ne sírj, hát a Boribont is megvizsgálta a doktor bácsi, tudod, olvastunk! Erre rögtön abbahagyta a sírást. Mi mindenre jók a Boribon-könyvek ☺

További Boribon-könyveket Marék Veronika oldalán találtok.
Valamint Niki is írt már róluk, pl.itt, hiszen ők is nagy Boribon-rakongók ☺

Susanna Jones: A csendmadár

8:45 0 Hozzászólás
"Egy halott angol nő torzójára bukkannak a rendőrök a Tokiói-öbölben. A gyanúsított Lucy Fly, egy harminc körüli, szintén angol szakfordító. Egyvalaki tudna érdemi információval szolgálni a gyilkosságról: egy fotós, Teidzsi, de ő nyomtalanul eltűnt. Így hát a rendőrök kénytelenek Lucy Flyból kiszedni, mi történt. De Lucy hallgat. Egy szót sem szól. Hangosan legalábbis nem. Fejében ugyanis megdöbbentő részletességgel és őszinteséggel végigpörgeti azt a kísérteties utat, amelynek végén nem a törvénnyel, hanem saját magával kell elszámolnia."


Nagyon sokszor belefutottam már ebbe a könyve, többször láttam leakciózva könyváruházak weboldalán is. Úgy voltam vele, hogy amit sűrűn, eléggé leakcióznak, az nem lehet nagy szám könyv. Aztán olvastam molyos, blogos véleményeket róla, és elbizonytalanodtam.
Kétszer elsétáltam mellette a könyvtárban, kézbe vettem, átlapozgattam, aztán visszakerült a polcra.
Harmadjára hazavittem.

Nehéz róla írnom, mert egyrészt nem nagyon van mit, másrészt nem annyira tetszett.
Különös volt a hangulata. Borús, depis, baljóslatú. Ami persze logikus, hisz egy gyilkosság van a középpontban, de valahogy más volt, mint más hasonló témájú könyvnél. Lehet, hogy azért, mert sikerült az írónőnek a japán hangulatot átadnia a sorain keresztül. Nekem egyből Natsuo Kirino Kínja ugrott be. Ugyanaz a hangulat, ugyanaz az ország.
Zavart, hogy a főszereplő néhol hol E/1 személyben beszél, hol E/3 személyben magáról.
Érdekesek a váltások a történetben. Hol visszaemlékezik, hol a következő sor már a jelenben játszódik.

A történet középpontjában egy gyilkosság van.
A holttest egy megcsonkított angol nőé, aki pultosként dolgozott Tokióban.

A vádlott a barátnője, aki szintén angol és fordítóként dolgozott a városban.

Amikor olvastam a tartalmat, hogy van itt egy kis szerelmi szál is, már sejtettem, hogy is kapcsolódik ez a történethez. Aztán a történet végén jól megdöbbentem. A vége igazán fordulatos volt, ennek ellenére nem tudott lekötni a könyv és vártam, hogy a végére jussak, a borús felhőket elhessegethessem a fejem felől. Egyszerűen borússá tette a hangulatomat, lehangolt, és nem tudott magával ragadni.

Megjelenés: 2004/2001
Eredeti cím: The Earthquake Bird

Susanna Jones 1967-ben született Yorkshire-ben, és ott is nőtt fel. A London Universityn drámát hallgatott. A japán kultúra akkor kezdte el érdekelni, amikor a nó színházat tanulmányozta. Miután diplomáját megszerezte, Japánba költözött, és itt kezdte el írni első regényét. A 2001-ben Angliában megjelent A csendmadár kirobbanó sikert aratott: elnyerte a CWA John Creasy Memorial Dagger-díjat, a CWA/Macallan Legjobb Első Regénynek járó díját, a Mail on Sunday/John Llewellyn Rhys-díját, és a Betty Trask-díjat. Második regénye 2003-ban látott napvilágot Water Lily címmel.

Az írónő honlapja: http://www.susanna-jones.com
És egy oldal, Japánról-minden: http://www.oriens.hu/

Melissa Hill: Kívánj bármit

8:44 0 Hozzászólás
"Kívánj bármit... de vigyázz, mert akár valóra is válhat! És végül ott találod magad álmaid kellős közepén, csak valahogy semmi sem olyan, amilyennek szeretted volna. Mint a vonat, amelynek rosszkor állították át a váltóját, és amely örökre megváltoztatja Melissa Hill három hétköznapi hősnőjének az életét. Csak a véletlenen múlik, hogy Rosie, Dara és Louise közül csak az egyikük sérül meg a balesetben, a következmények azonban mindhármuk számára végzetesek..."


Sírtam az elején, sírtam a közepén, sírtam a végén. Nem állíthatom azt, hogy mindenkit ennyire meg fog fogni, hogy mindenki talál benne valami apró kis pontot, amit össze tud kötni a saját életével, de én megtaláltam.

Nem hittem volna, hogy ennyire mély nyomot fog hagyni bennem, sőt, úgy kezdtem neki, hogy közepes, maximum jó történet lehet.
Ráadásul az elején majdnem abbahagytam, annyira felzaklatott Rosei lányának a viselkedése. De folytattam. És a végén másra döbbentett rá.

A történet egy vonatszerencsétlenséggel kezdődik. Majd visszarepülünk a múltba, amiben megismerhetjük a főszereplőket. Összeszorulhat a szívünk a történetüket olvasva, képzeletben megsimogathatjuk a fejüket, sírhatunk velük, de mi olvasók már tudjuk, hogy közük lesz ehhez a szerencsétlenséghez.
Rosie özvegy, 2 felnőtt gyermek édesanyja. Gyermekei kihasználják nem foglalkoznak vele, ő pedig nem hajlandó látni, az anyai szíve mindig talál mentségeket.
Darat elhagyja élete nagy szerelme, majd a nő férjhez megy. De mindvégig úgy érzi, hogy nem a férje az igazi, nem tudja feledni előző kapcsolatát, nem látja tisztán, milyen kincs a férje. Aztán felbukkan az ex.
Louise csillogó életet él a barátnőivel, mindeközben a hitele csak nő-és nő. Egy per elé néz, abban reménykedik, hogy megnyeri és ez helyreteszi anyagilag.
Aztán minden megváltozik a tragédia miatt.
Valaki megsérül. De ki lesz? Mennyire? És hogyan folytatódik az életük?

Lassan áll össze a történet, kb. a könyv felénél derült ki, hogy szereplők hogy is kapcsolódnak egymáshoz.
Majd mikor olvastam, hogy X elindult a vonathoz, Z felszállt, J is rohant, a szívem facsarodott össze. Ha tehettem volna, rájuk kiáltottam volna, "Ne tegyétek!".
Egészen a végéig göcsben volt a gyomrom. Megkedveltem a szereplőket, és aggódhattam valakiért. Hogy minden jó, ha a vége jó? Olvassátok el!

Megjelenés: 2005.
Eredeti cím: Wishful Thinking

Melissa Hill első regénye 2003-ban jelent meg.
A Kívánj bármit a negyedik.
Előre láthatólag jövőre fog megjelenni angolul a 10. könyve.

J. R. Ward: Feloldozott szerető; Megváltott szerető

8:43 0 Hozzászólás
Ez a 2 rész volt az a Fekete Tőr Testvériség sorozatból, amiket egyszerűen muszáj volt egymás után elolvasni. A Feloldozott szerető nagyon jól előkészíti a talajt a Megváltott szeretőnek.

"A könyörtelen Vishous pusztító átokkal kénytelen együtt élni, és azzal a rémisztő képességgel, hogy a jövőbe lát. Az apja által vezetett harcosok táborában nőtt fel, ahol sokszor bántalmazták. A testvériség tagjaként nem érdeklik az érzelmek, csupán az Alantasok Társaságával folytatott háború. Mégis egy emberi lény, Jane Whitcomb doktornő menti meg a biztos haláltól, akinek feltárja lelkét és szenvedéseit, és életében először megtapasztalja az igaz szerelmet. Sorsát azonban így sem kerülheti el, hiszen előre látta; a nőnek nincs helye az életében. J. R. Ward neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad."


Mint már az előző résznél írtam, az Életre keltett szerető után, nagyon kíváncsi voltam V. könyvére.
A Feloldozott szeretőben ki is elégülhetett a kíváncsiságom. Másra számítottam-e? Nem.
Érdekes látni mindegyik kötetben, mennyire megváltoznak a szereplők a szerelemtől.
Ebben az esetben V. az, aki keményen szereti a dolgokat, mégis kis kezesbáránnyá alakul át, köszönhetően Jane doktornőnek.
A vége kicsit érdekesre sikeredett, de mivel már olvastam a 6. részt is, meg se döbbenek, Jane hogyan tudott a Testvériséggel maradni. Furcsábbnál furcsább szereplők csatlakoznak a Testvériséghez.


Megjelenés: 2009/2007
Eredeti cím: Lover Unbound

"A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, Phury, feláldozta magát a faj érdekében. Elvállalta azt a szerepet, amely a testvériség vérvonalának életben tartásáért felelős. Mint a kiválasztottak Nemzője neki kell utódokat nemzenie, hogy a faj hagyományai tovább élhessenek, és hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok kiirtására törekvő gyilkosok ellen. A kiválasztott Cormia, a Nemző első számú feleségeként nemcsak a férfi testét, de a szívét is szeretné megszerezni magának. Csodálja a nemes kötelességet, amelyet az érzelmileg sérült férfi elvállalt. Phury azonban soha nem engedte meg magának, hogy megismerje az örömöt és a boldogságot. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell, hogy a kötelességet vagy a szerelmet választja-e..."


Az 5. részben Phury-ra hívta fel a könyv a figyelmemet. Az egyik legérdekesebb karakternek tűnt a szememben.
A 200 éves vámpír, aki még szűz, cölibátust fogadott, odáig van az ikertestvére feléért, majd az 5. részben egy olyan szívességet tesz V.-nek, amire nem is számítottam.
Persze itt is megvan a romantikus szál, Cormiának köszönhetően, de egyre kevésbé ez kerül középpontba.
Egyre nagyobb bepillantást kapunk a Testvériség életébe, és a külsős eseményekbe. Továbbá a régebbi szereplők is fel-feltűnnek, kapcsolódnak az elvilegi főszereplőköz.
Annyira romantikusnak nem is találtam ezt a részt. Ért pár döbbenet, úgy érzem, hogy fordulóponthoz ért a Testvériség.
Visszakapunk egy régi szereplőt, csatlakozik egy új.
Az Omega is örülhet, az Őrző pedig választás elé ér.
Fordulatosnak tartom inkább, mint romantikusnak.


Megjelenés: 2009/2008
Eredeti cím: Lover Enshrined

A sorozat kötetei, amiket már olvastam:
Éjsötét szerető
Síron túli szerető
Megsebzett szerető
Életre keltett szerető

És íme egy FTT-s nyereményjáték, amire Elhaym hívta fel a figyelmemet, így neki köszönjétek. ;o)
Csak regisztrációval tudtok részt venni a játékban.
http://feketetor.50.forumer.com/viewtopic.php?f=72&t=332
Igazán esélyed szerintem akkor van, ha olvastad az összes részt. Hibát követtem el, hogy még azelőtt elküldtem a tippjeimet, hogy befejeztem volna a Megváltott szeretőt, mert abban is több válaszra sor kerül. Ez van. :oS De ha eljutottatok a 6. részig, akkor már elég sok válaszra tudhatjátok a jó megfejtést.

Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív

8:42 0 Hozzászólás
"Molly-ba időről-időre belebújik a kisördög. Hogy ilyenkor miért érzi szükségét alávetni magát egy fodrász kezeinek, ő maga sem tudja, de ha drámai változás megy végbe a frizuráján, annak mindig valami őrültség a vége. Ilyen volt az is, amikor eladományozta tizenötmillió dolláros örökségét. 27 évesen butácska tinilányként bálványozza a Chicago Stars semmitől vissza nem riadó, görög isten külsejű futballjátékosát. Arra azonban ő sem számított, hogy az első adandó alkalommal beleveti magát a férfi ágyába s álmában elcsábítja. De Kevint sem abból a fából faragták, aki szó nélkül tűri az erőszakot. Vagy elakadt volna a szava a szenvedélytől? Egy biztos: az egyéjszakás kalandnak lesz folytatása..."


Nagyon kíváncsi voltam kicsi Molly életének folytatására.
Molly volt az, aki először a Csak te kellesz!-ben tűnt fel, 14 évesen. Majd, mivel össze-vissza haladok a sorozat részeivel, utána a Várom a páromban olvashattam róla, de ekkor már együtt volt Kevin Tuckerral.
A Törékeny szív pedig arról szól, hogyan is jöttek össze.

Minden a szokásos. Kevin a Chichago Stars hátvédje, szívdöglesztő, stb.
Bár Molly nem tekinthető teljesen hétköznapi fiatal nőnek, lévén, hogy a focicsapat tulajdonosának a húga, de közben mégis az. Vagyonáról lemond, gyerekkönyveket ír, és titokban ki tudja mióta, Kevinről álmodozik.
A sors úgy hozza, hogy együtt töltenek egy éjszakát, majd gyorsan "kénytelenek" összeházasodni. ...

Így, hogy már 8 részt olvastam a szériából, látom, hogy ismétlődő cselekmények fel-feltűnnek.
SPOILER!
- ez a "gyorsan összeházasodnak" szitu feltűnik az Apafogóban is.
- a "vidéki kis élet" eléggé hasonlít a Született csábítóéra.
- ugyanakkor a férfi főszereplő és az anyja viszonya teljesen olyan, mint a Született csábítóéban.
- a végén levő börtönös rész pedig, ha jól emlékszem, az Édes, mint a mézben is feltűnt.
Ennek ellenére élveztem minden sorát, és örültem, hogy Mollyról is szólt egy rész. A mesekönyve kis részleteiért pedig odáig voltam! :o)

Megjelenés: 2003/2001
Eredeti cím: This heart of mine

Az írónőtől olvastam még:
Édes, mint a méz
Apafogó
Csak te kellesz!
Várom a párom
Latin szerető
Se veled, se nélküled
Játék az élet
Született csábító

Susan Elizabeth Phillips: Született csábító

8:41 0 Hozzászólás
"Blue Bailey festőművész, aki nem tud sokáig megülni egy helyben. Fuvarra van szüksége, mikor az éppen vidéki házába tartó, Amerika leghíresebb futballsztárjának számító Dean Robillard autózik arra. A lánynak most már csak annyit kell tennie, hogy folyamatosan szórakoztassa a férfit, és eltitkolja, hogy nincs egy vasa sem, és sehol nem várja senki. Életükbe és egymás iránti vonzalmukba belekeveredik egy ötvenes rocksztár, egy házvezetőnő és egy tizenegy éves kislány, aki kétségbeesetten vágyik családra."


Kismilliószor írtam, hogy odáig vagyok Susan Elizabeth Phillips regényeiért. Nagyon tetszenek a romantikus történetei, teljesen elvarázsolnak, és 2 könyvet leszámítva, nem is nagyon csalódtam még a történeteiben.
Akárhányszor könyvtárba megyek, a "P" betűhöz mindig elsétálok, hátha. És amikor legutóbb bent találtam ezt a könyvét és a Törékeny szívet is, na az kb. olyan volt nekem, mint egy gyereknek a Karácsony. :o) Először a szívemhez kaptam, majd gondolom bárgyú mosoly terült el az arcomon, kosár landolt a földön (persze csak finoman, még mielőtt valaki rongálással vádolna), és már kaptam is a könyvek felé. Majd gyorsan rohantam is velük a könyvtárosnénikhez, hogy száguldjak velük haza. Olyan szinten lendületbe jöttem, hogy Ward-ért úgy mentem vissza. Ugyanis eredetileg a FFT 5. részéért mentem.

Na de a történet. :o)
Tetszett. Se több, se kevesebb nem volt annál, mint amire számítottam. Aranyos kis romantikus szál, a Chichago Star-os széria utolsó kötete és kellemes humor az írónőtől.
Annyira a szívemhez nőttek a "fiúk", hogy bizony szorul össze a pici szívem, hogy már csak 1 olyan könyv van, amit a szériából nem olvastam.

Dean a Várom a páromban tűnt fel. A szokásos karakter. Szívdöglesztő, izmos, "miden nő álma", stb.
Blue meg amolyan szürke kisegér, akire amúgy egy "Dean-féle férfi" nem nagyon figyelne fel. Összefutnak, már az indulás is humoros, és egymás mellett kötnek ki.
Egy icike-picike plusz volt a könyv vége felé, amit megfogalmazni nem is tudok, de akik olvassák a szériát, biztos érezni fogják, miben volt a vége felé egy picit más, mint a széria többi tagja.

Ne hagyjátok ki, kellemes, humoros, romantikus történet, van benne minden. ;o)

Megjelenés: 2007
Eredeti cím: Natural Born Charmer

A írónőtől olvastam még:
Tűzgolyó Kisasszony
Édes, mint a méz
Apafogó
Csak te kellesz!
Várom a párom
Latin szerető
Se veled, se nélküled
Játék az élet

2010. október 25., hétfő

Danielle Steel: Öt nap Párizsban

14:38 0 Hozzászólás
"Peter Haskell a Wilson-Donovan Gyógyszergyár első embere. Életének két pillére a munka és a család.
Olivia Thatcher minden erejével szenátor férje karrierjének építésén fáradozik.
A két ember életútja Párizsban metszi egymást. A véletlen találkozás mámora, az öt együtt eltöltött nap gyorsan elszáll; mindketten visszatérnek az otthoni hétköznapok taposómalmába. Ám az öt csodálatos párizsi nap kitörölhetetlenül mély nyomot hagy lelkükben: szenvedélyes szerelmük olyan kihívás, amely életük menetében sorsdöntő fordulatot idéz elő. Engedelmeskedhetnek-e érzelmeik parancsának? Erre a kérdésre válaszol ez a szép és sodró történet.
Danielle Steel legújabb regényének akár mi is főszereplői lehetnénk. Hiszen megtörténhetne, hogy egy véletlen találkozás válaszútra kényszerít bennünket is. A világhírű amerikai szerzőnő regénye a becsület, a kötelességtudat és a szerelem, a remény, az újrakezdés nagy konfliktusának szép példázata."

Ezen rövid ismertető minden lényeges információt kiemelt.

Olivia és Peter olyan pillanatban találkozik, amikor egyikőjük sem hagyhatja fel az addigi életét, hiába jött létre köztük a kölcsönös vonzalom.
Párizsban találkoztak, a fények és a szerelem városában...
Öt szép napot töltenek egymás társaságában, amiután nagyon nehéz az elválás... Sok kérdés feltevődik köztük: legyen-e folytatás? Megéri-e felrúgni az addigi életet? Erős-e annyira ez az új szerelem annyira, hogy örökre kitartson?

Ezeket a kérdéseket mi is feltehetnénk, mert ez a történet akár velünk, hétköznapi emberekkel is megtörténhet.
Nagyon nehéz döntés szerintem egy biztos dolgot otthagyni egy bizonytalan dologért... Honnan lehet tudni, hogy ez az új szerelem jobb lesz-e, mint ami most van/volt? Megéri-e kockáztatni? Az tény és való, hogy egy ilyen helyzetben nagyon sok mindent kell mérlegelni.

"Soha ne add fel a reményt, és szedd össze a bátorságodat, hogy újra szerethess!"
d.s.

Danielle Steel: Öt nap Párizsban
Maecenas Kiadó, 1996
ISBN: 9638543574
308 oldal
Kötés: papír / puha kötés

2010. október 24., vasárnap

Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval

19:34 0 Hozzászólás
Már legalább öt éve annak, hogy moziban láttam a Leány gyöngy fülbevalóval című filmet, amelynek történetét Jan Vermeer (1632-1675) holland festőművész híres festménye ihlette. Már akkor is nagyon tetszett, nemcsak a története, hanem a hangulata miatt is.
A film Tracy Chevalier regénye alapján készült, amelyet sikerült is kikölcsönöznöm a könyvtárból. (Igazából a könyves blogokat böngészve akadtam rá, és tettem fel a listámra, hogy jó lenne elolvasni. Sajnos már nem emlékszem, kinek a blogjában találtam rá.)

A regényben sem csalódtam, ugyanolyan jó, mint a film. A történet arról szól, hogy a 17 éves Griet szolgálóként kerül a híres festő házába. Miközben a szokásos házimunkákat végzi: mos, takarít (a műtermet is), egyre közelebb kerül a festő és a festészet világához. Számomra, akit érdekelnek a művészetek, külön érdekes volt bepillantást nyerni ebbe a világba. Vagyis, hogy régen a művészek saját maguk állították össze a festékeket, a színeket, különböző patikában kapható vegyi anyagokból és a természetben található anyagokból (pl. csontból!). Griet bekerül tehát ebbe a titkos világba, amit nem mindenki néz jó szemmel. Se a sokadik gyerekét váró feleség, se Cornelia, a az egyik lány, aki mindig keresztbe akar tenni a szolgálólánynak.
Amikor meg elkészül a híres festmény, robban a bomba.

A regény hangulatos képet ad a 17. századi holland kisvárosról, az akkori életkörülményekről,  vagy a piacról, ahol Griet húst vásárol. (Később a hentes fia, Pieter is fontos szerepet kap a regényben.)
A filmtől talán annyiban tér el (bár rég láttam, így nem emlékszem jól), hogy a könyv a végén ugrik tíz évet, és megtudjuk, mi történt azóta Griettel,  illetve a festőművésszel.

A moly. hu a következőt írja  könyvről:
Az írónőt Vermeernek Delft egyik legszebb, legtitokzatosabb lányáról készült portréja ihlette a könyv megírására. Különleges regényében az ártatlanság megrontásának és a zsenialitás árának megható történetét olvashatjuk.
A lírai hangvételű mű rekordgyorsasággal a New York Times bestsellerei közé került. A könyv alapján készült film világsiker.

A szerzőről meg a következőket olvashatjuk a könyv borítóján:
Tracy Chevalier Washington DC-ben született és nevelkedett. 1984-ben Angliába költözött, s néhány évig segédszerkesztőként dolgozott egy könyvkiadóban. 1994-ben elvégzett egy kreatív írói kurzust a Kelet-angliai egyetemen.
Első regénye The Virgin Blue (A kék szűz) címmel jelent meg, amelyet 1997-ben WH Smith az új tehetségek listájára ajánlott. 
Tracy Chevalier Londonban él férjével és fiával.

2010. október 23., szombat

Danielle Steel: Apu

12:59 0 Hozzászólás
"Oliver három gyermekével egyik napról a másikra magára marad: felesége írói ambíciókat dédelget, unja a családot, önállóságra, új életre vágyik. A férfinak le kell győznie fájdalmát, hiszen a gondok terhe az ő nyakába szakad, anya és apa lesz egy személyben. És Oliver összeszorítja a fogát, teszi, amit tennie kell, bár a világ mintha összeesküdött volna ellenük, sorban érkeznek a csalódások. Aztán egy estélyen rámosolyog a férfira Charlie, a színésznő; fellobban a szerelem, és Oliver már tudja, hogy férfikora delén ismét ráköszönt a boldogság."

Sajnos, manapság egyre gyakrabban előfrodul, hogy az anya a karriert választja a család helyett, és így az apára marad a gyereknevelés. Az sem ritka már, hogy a karrier miatt a családot is otthagyja az anya, hogy önálló életet kezdjen. (Ebben az is közbejátszhat, hogy nem működik a házasság.)

Igaz, a mai világban ma már nem ritkák a csonka családok, de az a gyakoribb eset, hogy a gyerekek az anyával maradnak. A könyvben megjelenő családtípus ritka: az apa neveli a gyerekeket és dolgozik mellette. Igaz, az egyedülálló nő(k) is a gyereknevelés mellett dolgozik/dolgoznak, de a nőben genetikailag megvan a gyerekekkel kapcsolatos dolgok, a férfiben ezek nem nagyon jelenik meg.

A könyv egyik főszereplője, Oliver is az elején nagyon nehezen tudja összehangolni a gyerekeket és a munkáját. Mint minden emberi lény, ő is vágyik társra, de ez sem megy az elején könnyen.

Persze, mint általában minden Danielle Steel regényben, ez a könyv "happy end"-del végződik: Oliver megtalálja az új párját, akit a gyerekei is elfogadnak.


Steel, Danielle:Apu (Az élet megy tovább)
Maecenas Kiadó, 2007
ISBN: 9639025941
336 oldal
Kötés: karton

Danielle Steel: A birtok

12:10 0 Hozzászólás
"Három egykori iskolatárs készülődik a wyomingi hegyek közé, közös vakációra. Látszólag a tenyerén hordozza őket az élet. Mary Stuart eszményi anya és háziasszony, gazdag és híres ügyvéd felesége; Zoe nagyszerű orvosnő; Tanya pedig világsztár énekesnő. Igazából azonban valamennyien szerencsétlenek. Mary Stuart öngyilkos fiát és tönkrement házasságát gyászolja. Zoe egyik betege kezelése közben saját magát fertőzi meg AIDS-szel, és éppen a halálos betegség árnyékában találkozik a férfival, aki méltó társa lehetett volna. Tanya ismét válik, mert harmadik férje is hitványnak bizonyult. A fenséges wyomingi környezet, a csodálatos hegyek és egymás iránti szeretetük segíti őket magánéletük zsákutcájából."

Három különböző nő, három külömböző élet, baj, gond.... Mégis van bennük közös: a barátság, ami átsegítheti őket a problémákon.

Hiába gazdag valaki, neki is lehet ugyanúgy problémája, mint a szegénynek... Igaz, azt mondják, a pénz boldogít, de nem minden esetben.... A gazdagság árnyoldalában ott van a házasság megromlása, a család szétesése... Míg a szegények a bajban összetartanak, nekik a pénz az életük boldogulásához kell, ahhoz, hogy meg tudjanak élni.

A sztár világnak is megvannak a hátulütői: sokan nem a sztár személye miatt akarnak kapcsolatba kerülni vele, hanem ki akarják használni a helyzetét, az általa nyújtott lehetőségeket, népszerűségeket. Nehéz lehet kiszúrni azokat, akiket tényleg érdekel maga az ember is...

Az orvosok között akadnak olyanok, akik nehezen tudják elkülöníteni az érzelmeiket a betegektől és maguk is áldozatok lehetnek.

A történet hétköznapi, bármikor megeshet bármikor.

Hunkár Edit: Karácsonyok békessége

11:24 0 Hozzászólás
„A régimódi karácsonyi történeteket olvasva lelkünk mind ünnepibb díszbe öltözik. Családi karácsonyok meghitt pillanatai elevenednek meg a felnőtt és a gyerek szemén keresztül, igazi csodás szerephez jut a jégbor, s a szabadban is sok apró gyertyától fénylik egy erdei fenyő. E karácsonyi kötet elbeszélései kályhameleget varázsolnak szívünk köré, és gyönyörű ajándék lehet a jó illatú karácsonyfa tövében.”




Egy vékonyka könyvecske ez, mindösszesen 128 oldal, ami 9 rövid történetet tartalmaz az alábbi címekkel:
A jégbor
A pakk
A kabát
Éjféli mise
Három történet
Cinkos mosoly
A szánkó
Boldog karácsonyt!
A vacsora

Így karácsony előtt több héttel jó volt olvasni ezt a könyvet, olyan nagyon szívmelengető volt. Némely történet nagyon szomorkás, de jó volt látni, hogy azért vannak jó szívű emberek. Karácsony közeledtével még a legmorcosabb főnök szíve is meglágyul…
Lehet, hogy a karácsony jó hatással van az emberi kapcsolatokra, de egész évben jó lenne ennek a hatásában élni. Úgy kéne az életünket élni, mintha az lenne az utolsó, és csak jót csinálnánk….. Bár tudom, ez szép és jó lenne, de nagyon nehéz így élni a mai rohanó világban.


Kiadó: NOVELLA KIADÓ KFT.
Szállítás: 1-3 munkanap
Oldalak száma: 128
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 130 gr
ISBN: 9789639442535
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2009

2010. október 22., péntek

1 évesek lettünk!

16:04 2 Hozzászólás
1 éves lett a Könyvfalók blog, amit 10-en hoztunk létre és vezetjük időnknek megfelelően. :o)
"A blogról: A mai felgyorsult Világban egyre kevesebben olvasnak.
Úgy érezzük, hogy ezen lehet változtatni, csak kedvet kell adni az embereknek az olvasáshoz.
Ezért is hoztuk létre ezt a blogot, mi Könyvfalók.
Itt osztjuk meg egymással, másokkal a könyves élményeinket, érzelmeinket, gondolatainkat, amiket kivált belőlünk egy-egy könyv, és reméljük, hátha egy-egy bejegyzésünk hatására, mások is kedvet kapnak az adott könyv elolvasásához."
alastorta Csigamami Evodia koalány julcsi Márti Nixy Niki Nuca tina83
(Boldog blogszülinapot csajok!)


És egy is statisztika:
Ezalatt az 1 év alatt 355 bejegyzést írtunk.
A blogger statisztikája alapján 2010. májusa óta, 5.874 látogatás történt az oldalra. A kezdetektől a mystat szerint 20.382. (ez a 82.-ik vagyok jelenleg én)

A 10 legolvasottabb bejegyzés:
1. Bartos Erika: Zsákbamacska; Százlábú (446 oldalmegtekintés)
2. Anne Gracie: Tudorok- A király, a királyné és a sz... (149)
3. Lakatos Levente: Barbibébi (136)
4. Stephenie Meyer: Twilight- Alkonyat (83)
5. Charlaine Harris: Inni és élni hagyni (83)
6. Stieg Larsson: A tetovált lány (könyv+film) (79)
7. Richard Scarry: Tesz-vesz város - frissítve! (55)
8. Sóvári Mónika: Szerelmem, Sanghaj (48)
9. Fejős Éva: Hotel Bali (46)
10. A. J. Christian: A nőkkel csak a baj van? (39)

A legtöbben a miner.hu oldaláról tévedtek hozzánk (199), majd ezt követi a moly (66), és a személyes blogok. Könyves blogok közül a legtöbb látogatás a http://olvasoszoba.blogspot.com/ oldalról érkezett.

Magyarországon kívül történt látogatás az USA-ból (649), Romániából (121), Szlovákiából (69), és még Spanyolországból, Franciaországból, Kanadából, Indonéziából többek között.

Köszönjük szépen a látogatásokat, a kommenteket, és igyekszünk továbbra is sűrűn írni. ;o)

3-an vagyunk azok, akik saját könyves bloggal is rendelkezünk.
koalány
Nixy
Niki

2010. október 19., kedd

Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

21:05 0 Hozzászólás
„Gracie harmincéves és még szűz. A szülei annak idején egy aggok otthonát vezettek, s a lányt éjjel-nappal idős emberek vették körül. Édesanyja pedig gyakorta mondogatta neki, hogy női ágon hozzájuk hasonlóan valamennyi felmenőjük jelentéktelen külsejű volt. Apja halála után az édesanyja túlad az öregotthonon, és lányával Floridába költözik, ahol Gracie-nek életében először a saját lábára kell állnia. Úgy véli, egy filmstúdiónál szerzett produkciós asszisztensi állásával unalmas hétköznapjaiból jegyet váltott a kalandok csillogó világába. Ám azonnal minden a feje tetejére áll, amikor első megbízatásaként a stúdió legújabb filmjének leendő sztárját, a futballikon Bobby Tomot kell rávennie arra, hogy időben jelenjen meg a forgatáson és teljesítse a szerződését.”- olvashatjuk a könyvről a fülszövegben.

Az írónőtől ez volt a 2. regény, amit olvastam, de nem volt olyan jó, mint az első (a Várom a párom című regényét olvastam már, ami
itt olvasható). Több kritikát, véleményt is olvastam erről a könyvről, mielőtt alkalmam lett volna elolvasni. Csak jókat olvastam, így egy jó könyvet vártam, de nem nyerte el a tetszésemet végül.

Ez a könyv egy sorozat része, a Chicago Stars szériának.
Ugyebár korábban, 2007. jabuárjában a Várom a párom című könyvet olvastam az irónőtók. Azt, hogy sorozattag, azt most tudtam meg csak 1-2 hónapja, a könyv kiolvasása után több, mint 3 évvel. Biztos, hogy azért nem tűnt fel, hogy sorozattag, mert maga a könyv önálló történet (mint mindegyik része).

A sorozat kötetei:
1. Csak te kellesz!
2. Se veled, se nélküled
3. Apafogó
4.Az álom, édes álom
5.Törékeny szív
6. Várom a párom
7. Született csábító

A Se veled, se nélküled című regénynél se lehet észrevenni, hogy sorozattag, mert a történet nem kíván előzményt sem, se folytatást.

Igyekszem majd a többit is kiolvasni.


Erről a könyvről korábban Niki itt írt.

Edward Klein: Az igazi Hillary

20:17 0 Hozzászólás


„Hillary Rodman Clinton pontosan nyolc esztendőt töltött First Ladyként férje oldalán a Fehér Házban, majd beválasztatta magát a Szenátusba, és nagyon úgy fest, hogy 2008-ban ő lesz az Egyesült Államok következő elnöke - egyben az ország első elnökasszonya. Hogyan jutott el ez a középosztálybeli, illinois-i születésű, egykoron szélsőbaloldali feminista nézeteket valló lány odáig, hogy úgyszólván ellenfél nélkül várhassa a megmérettetést?”- olvashatjuk a könyvről a konyvoldal.hu oldalon.

Sokat gondolkoztam, hogy mit is írhatnék erről a könyvről. Érdekes volt, egy teljesen új képet kaptam Hillary Clintonról. Pontosan nem is tudom, hogy milyennek is gondoltam az ő életét, a házasságot, de egy teljesen más, szerintem hozzá nem illő képet kaptam.

Azzal szerintem elég sok mindent elárulok, hogy Hillary érdekházasságban él: kisgyerek óta azt tervezte, hogy ő lesz az Egyesült Államok első női elnöke, későbbiekben belátta, hogy ehhez az álmához úgy kerül a legközelebb, ha férjhez megy Bill Clintozhoz. Igaz, így csak First Lady lehet, de így könnyebbnek tartotta elérni az álmát. 2000-ben megválasztották New York szenátorának. A 2004-es választásokra még nem érezte magát elég erősnek, így a 2008-as elnökválasztásokon indult. Mint már utólag tudjuk, nem nyerte meg. Közben volt még 2006-ban a New York-i szenátor-választás, azt sikeresen megnyerte.

A magánélete nem volt mesés…. Férje, Bill szinte fűvel-fával csalta, amiről tudott is Hillary…. Azt vettem ki a könyvből, hogy a lányuk is csak azért született, mert a köznyelv már arról beszélt, hogy Hillary esetleg leszbikus lehet… Szegény lánynak sem volt könnyű élete…

Kíváncsi vagyok arra, hogy Hillarynek sikerül-e a következő választást megnyernie, vagy egyáltalán indul-e az elnöki címért?

A következő elnöki választás 2012-ben esedékes, mint ahogy abban az évben lesz szintén a szenátori választás. Hillary indul-e mindkettőn vagy csak az egyiken? Ez még a jövő zenéje, de ahogy megismertem Hillaryt a könyvből, szerintem indul fog, mindkettőn.

Elizabeth Adler: Kalifornia, szívem

20:05 0 Hozzászólás
Az 546 oldalas könyv elolvasása után az volt az érzésem, hogy igen, még több Elizabeth Adler könyvet akarok olvasni! Nagyon tetszett a könyv stílusa, és maga a történet is.

Jó, tény és való, a történet nem igazán történet meg a valós életben: megpróbálják megölni a férfit, aki több golyót is kap és csoda, hogy életben van….

A libri oldalán ez található könyvről:
“Ed Vincent, a piszkos ügyeiről híres ingatlankirály egy sürgető telefonhívásra New Yorkba repül, ám amint célba ér, egy titokzatos támadó állja útját. Ed túléli a kalandot, betegágya mellett szerelme, Zelda is megjelenik. Majd nemsokára felbukkan egy igencsak jóképű, helyi zsaru, aki Zelda segítségével próbálja kideríteni, ki akarhatja Ed halálát. A nyomozás azonban zsákutcába fut, sőt a halálos fenyegetettségben élő Zelda és a családos zsaru egymásba szeretnek, és ahogy fogytán az idejük, a szenvedély egyre erősebben tör elő…”

Szerintem ez egy olyan könyv, amit el lehet vinni a nyaralásra, vagy pihenés alkalmából valami könyvet olvasnánk…

A történet nekem valahogy nagyon adta magát. Alig tudtam letenni. Nekem nagyon tetszett.

A történet egyszerű, de mégis jól megvan írva.
Lehet, nehéz elképzelni, de megeshet, hogy egy srác annyira el van keseredve azért, mert a családja annyira nagyon szegény, hogy lehet azt mondani az ő esetében, hogy eladja a lelkét az ördögnek: a családját feláldozza a jobb élet reményében.
Megtörténhet,hogy egy szegény fiú megcsinálja a szerencséjét és gazdag lesz, aki szeretné megbüntetni a bátyját a családja elvesztése miatt....
Igen... Mert ez a két srác testvér.... A kicsinek sajnos végig kell néznie, ahogyan a családjára gyújtják a házat.... Aki próbál menelülni a bátyja elől.... A bátyj persze végezni próbál az öccsel is, nehogy eljárjon a szája.... Az öccsre különböző bérgyilkosakat küld, de eredménytelenül. Vagyis az lesz az eredménye, hogy a bátyj meghal, az öccs pedig a szeretett nővel él tovább...
Ezekre akkor kerül sor, amikor az utolsón bérgyilkos rálő Edre, és Zelda, a barátnője egy nyomozó segítségével próbálja megtalálni az elkövetőt. Ed addig semmit sem árult el Zeldának a múltjából, így szegény nőt néha sokként érik a meglepetések....


Szóval a történet nem mindennapi, de megeshet, nem annyira valótlan.



Próbálok minél több könyvet elolvasni Elizabeth Adler-től, mert ezzel a könyvvel nagyon megtetszett az írói stílusa.

Vass Virág: Franciadrazsé

7:53 0 Hozzászólás


A 2010-ben kiadott 365 oldalas Vass Virág: Franciadrazsé című könyv az Ulpius-ház gondozásában jelent meg. A fülszöveg alapján ez tudható meg e romantikus regény történetéről:



„Charlotte-ban volt valami fölényes elegancia. Réka alaposan megfigyelte. Tudta, hogyha ez a nő egy nap elveszíti a szépségét, elveszíti a hatalmát, és elveszíti a férfit, akit szeret, és mégis... Ez a nő újra és újra fölé kerekedik.

Réka, az ambiciózus, huszonéves lány egy pályázatnak köszönhetően Európa legnagyobb médiabirodalmában tölti szakmai gyakorlatát, ahol azonnal belehabarodik a művelt, bohém és sármos művészeti vezetőbe. A férfit azonban egy negyvenes éveiben járó párizsi anyuka tartja érzelmi fogságban, miközben a fiatal magyar gyakornoknak sem tud ellenállni. Riválisa lehet-e egy érett nő egy huszonéves lánynak? Mennyi igazság rejlik a közhelyek által felhabosított francia szexepilben? Miért éppen Párizsban derül ki, mit jelent Jin módra gondolkodni és Jang módra élni?

Vass Virág első regénye, a Vulévu egy hét alatt került az eladási sikerlisták élére. Vajon megismételhető ez a siker? A Franciadrazsé nem rántja le a leplet a francia nőt övező klisékről és titkokról. Nem is dicsőíti. Egy furcsa szerelmi háromszög krónikája, amely hitelesen rögzíti a nőiesség modern és örök érvényű szabályait. Hogyan küzdünk, hogyan szeretünk, hogyan szenvedünk, hogyan békülünk. És mindebből mit vesz észre a férfi?”

Már nagyon vártam a könyv megjelenése óta, hogy elolvashassam. Ez volt az első regény, amit Vass Virágtól olvastam.

Több kritikát is olvastam erről a könyvről, negatívat és pozitívat egyaránt. Közvetlenül az olvasás előtt épp egy elég negatív véleménnyel találkoztam, így egy kicsit furcsa érzéssel kezdtem neki a könyvnek. De nem volt olyan rossz, mint ahogy előtte készültem rá.

A történet szerint egy magyar lány, Réka egy francia lapnál lehet egy pár hónapra gyakornok. Rögtön, ahogy megérkezik, beleszeret a művészeti vezetőbe, Vincentbe, aki mellesleg a főszerkesztő, Charlotte élettársa….
A főszerkesztőnek karácsony előtt adódik egy kis családi gondja (a kislányát a tudta nélkül elviszi Párizsból a volt férje New York-ba), így 1 hónapig szabadságon van. Ezalatt új főszerkesztő van, Laura, aki csak a rendkívüli szabadság idejére van megbízva a főszerkesztőséggel, Réka és Vincent összejön…. Ahogy Charlotte visszaérkezik a laphoz, olyan helyzettel találkozik, amire nem volt felkészülve… Laura teljesen berendezkedett az ő irodájába, Vincent és Réka kapcsolata se tetszik neki…. Egy új ideig úgy látszik, rendeződni látszik a dolog : igaz, hogy Laurát sikert “helyretenni”, de Charlotte és Vincent próbálkozik a kapcsolatuk helyreállításával, de végül nem sikerült. Vincent állást kap Pozsonyba. Charlotte-nek pedig sokkal fiatalabb társa lesz.
Laura pedig a gyakorlati idő után hazajön Budapestre. Vincent miatt szakított az itthoni barátjával, amire később rájön, hogy hiba volt. Már itthon találkozik vele újra egy buszmegállóban és őszinte örömmel kapaszkodott a kezébe. Igaz, még nem felejtette el Réka Vincent-t, de legalább már nem szereti szeretni… Rékának sikerült visszakapnia a régi szerelmét, akivel már családot is alapítottak: egy 2 éves kisfiú boldog szülei a könyv végére….

A történet érdekes volt, ami mindennap megtörténhet, nem olyan lehetetlen esett…. De a könyv olvasás közben olyan érzésem volt, mintha már olvastam volna…. Rájöttem, hogy miért, miben volt ismerős: a fogalmazás, az írás nagyon hasonlított nekem Fejős Éva regényeihez. Tőle már 4 regényt olvastam. A Franciadrazséban is hasonló stílusban találkoztam. A történet 2 személy által van elbeszélve E/1-ben: Charlotte és Réka. Fejős Éva regényeiben is megjelenik ez a stílus. Mindkét írónő stílusa olyan könnyed, lágy, nőies.

Összességében jó könyvnek találom.


Korábban koalány itt már írt erről a könyvről.

2010. október 18., hétfő

Lea Singer: Osztrák kurva

21:14 0 Hozzászólás
"Sibylle egymás mellé rendezi a székeket, s miután mindhárman helyet foglaltak, bekapcsolja a powerbookot, és képeket vetít az üres,fehér falra. Könyvillusztrációkat látnak, nagy műgonddal készült, finom metszeteket. Mindegyiken egy szőke fürtös, igen fehér bőrű, távol ülő szemű nő látható, akinek minden képen más férfi nyúl a szoknyája alá, tapogatja borotvált szemérmét, meztelen mellét, formás combját."


Nem, ennek a könyvnek semmi köze a diákprostitúcióhoz, mielőtt párhuzamot vonnátok a könyv címe között és aközött, hogy mostanában több olyan témájú könyvről is írtam.
A "történelemben osztrák kurva" jelzővel Marie Antionette-t illették.

Marie Antoinette egy rettentően szomorú szereplője a történelemnek.
14-15 évesen került a francia udvarba, lett trónörökösné. A későbbi XVI. Lajossal a kapcsolata szinte végig teljesen ártatlan és baráti volt. Elég csak arra gondolni, hogy a házasságot 7-8 évvel később "hálták el".
Én nem csodálom, hogy a pénzt két marokkal szórta. Fiatal volt, és senki se állt mögötte. A nép viszont kezdett ellene fordulni. Szép lassan elindult a bukásához vezető úton.
A nép gyűlölte, ocsmányságokat kezdtek el híresztelni róla, csak az "osztrák kurva"-ként emlegették. Mire pedig észbe kapott, felnőtt annyira, hogy felfogja, míg ő szórja a pénzt, a népe éhezik, már késő volt. ...

Több helyen is olvastam, hogy azt híresztelték róla, hogy fűvel-fával, bárhol.
Arra számítottam, hogy erről olvashatok majd, alátámasztja az írónő, hogy ezeknek a pletykáknak bármilyen alapja lehetett-e.
Nos, csalódtam. Nagyon. Csak azért nem hagytam abba az olvasását, mert nem adhattam fel. Pocsék volt.
Az írónő ellentmondásokba ütközött saját magával. Igazán ez nem is zavart annyira (olvastam cifrább hibákat is), de maga a történet egyszerűen, egy SEMMI.
Nem történik benne semmi.
Nincs előrejutás, csak toporgás.
Nem lettem okosabb, nem jutottam előrébb, és nem tudom, hogy mi lényege is van a történetnek, hisz nem történt SEMMI.
És 2.500 Ft. :oS

A történet lényege annyi, hogy elvonul 6, 38 éves nő, egy homoszexuális férfi, és az egyik nő 11 éves kisfia pihengetni. Közben mennek a megbeszélések, hogy filmet kéne készíteni Marie Antoinette életéről, lefejezéséről.
Szóba kerülnek különböző pornográf híresztelések is a királynéról, de nem mondhatnám, hogy ezek vannak a középpontban.
Az egész olyan, mint pár nő siralma, akik párhuzamot igyekszenek vonni a saját életük és a királyné között. De elég rosszul. ...

Megjelenés: 2007/2005
Eredeti cím: Die österreichische Hure

Dennis Lehane: Vihar-sziget

21:04 0 Hozzászólás
"1954 nyarán Teddy Daniels szövetségi rendőrbíró és újonnan kinevezett társa, Chuck Aule megérkezik a Vihar-szigetre, melyen egyedül az Ashecliffe Elmegyógyintézet áll. Feladatuk, hogy nyomára bukkanjanak az egyik ápoltnak, aki egykoron szörnyű bűnöket követett el, és most titokzatos módon tűnt el a bezárt cellájából. A szigetre azonban pusztító hurrikán csap le, a rejtélyek és a megválaszolandó kérdések pedig egyre sokasodnak. Hogyan szökhetett meg valaki a zárkájából, és hol rejtőzhetett el a kietlen szigeten? Ki hagyja hátra a titokzatos üzeneteket a nyomozók számára? Mi történik valójában a hírhedt C Részlegben? Miért veszi körül az üresnek tűnő világítótornyot elektromos kerítés, és mit keresnek ott a felfegyverzett örök? Minél közelebb kerülnek a nyomozók a titokhoz, annál inkább úgy érzik, a megoldás folyamatosan kicsúszik a kezeik közül. Vajon csak képzelik, vagy tényleg mindenki az őrületbe akarja kergetni őket? Teddy Daniels egyre elszántabban keresi a megoldást, de minduntalan falakba, nyomasztó titkokba és hazugságokba ütközik. A végső igazságért pedig talán mindent fel kell áldoznia."


Már hónapok óta várt a sorára ez a könyv a könyvespolcunkon. Ha tudtam volna, hogy ilyen kincsecske hever parlagon!
Szanik eme bejegyzése annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy belevágtam a nálam levő könyvbe. És már a 19. oldaltól elvesztem.

Nem vagyok kimondottan krimi rajongó, de néha van olyan időszakom, amikor sorban falom a krimiket.
Az igazán jó krimi gondolkodásra ösztönöz. Együtt nyomozok a nyomozóval, próbálok rájönni a tettes kilétére. Egy idő után van egy sejtésem, de szeretem, amikor aztán rádöbbenek, hogy rossz úton jártam, hatalmas döbbenet ér, a fejemhez kapok, és egyszerűen nem tudom letenni, a bűntény végére akarok érni.

A Vihar-sziget zseniális.
Kb. az első fele olyan volt, mint a szokványos krimik, semmi újdonság. De aztán jött egy olyan fordulat benne, hogy a szemeim elkerekedtem, "Most mi van?", és nem tudtam letenni. Minden a feje tetejére állt.

Igazán olvasmányos, szerintem szenzációs. Minden sorát élveztem, és nagyon várom, hogy az író más könyvei is a kezeim közé kerüljenek.

Megjelenés: 2004/2003
Eredeti cím: Shutter Island

Dennis Lehane 1966-ban született.
Első regénye 1994-ben jelent meg, és el is nyerte vele az Amerikai Krimiírók Szövetségének Shamus-díját.
Eddig legnagyobb sikerű könyve a 2001-ben megjelent Titokzatos folyó, amiért Anthony- és Dilys- díjakat zsebelhetett be.
A Vihar-sziget megfilmesítési jogait már a megjelenése előtt megvették. A filmet 2010-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválom mutatták be, Leoardo DiCaprio, Mark Ruffalo főszereplésével.
hivatalos oldala: http://www.dennislehanebooks.com/

J. R. Ward: Életre keltett szerető

21:02 0 Hozzászólás
"A Fekete Tőr Testvériség hat vámpír harcosból álló csoport, akik a fajt védelmezik. A testvériség szövetségese most élete legnagyobb kihívásával, valamint a kor legsötétebb gonoszával kényszerül szembenézni. Butch O’Neal természeténél fogva harcos. A nehéz életutat bejárt, egykori gyilkossági nyomozó az egyetlen ember, aki valaha is bebocsátást nyert a Fekete Tőr Testvériség belső köreibe. Ő azonban egyre nagyobb szerepet akar vállalni a vámpírok világában, és az alantasok ellen folytatott harcukban. Ha nem kaphatja meg a vámpír lányt, akit szeret, akkor legalább a testvérek oldalán akar harcolni… A sors azonban megátkozza azzal az egy dologgal, amire vágyik. Amikor feláldozza magát, hogy megmentsen egy vámpírt a gyilkosoktól, a háború legsötétebb hatalmának esik áldozatául. Haldoklik, ezért a testvériség Marissát hívja segítségül, hogy visszahozza az életbe, de talán még az ő szerelme sem elég ahhoz, hogy megmentse... "


Őszintén szólva, Butch karaktere sose hozott lázba, viszont Marissa az első részben annál jobban szimpatikusabb volt nekem. Kíváncsi voltam arra, hogyan fognak összejönni, milyen lesz a kapcsolatuk, mennyire heves.
Butchtól nem sok jóra számítottam, nem csak azért, mert ő az egyetlen ember férfi, hanem egyszerűen a világvégi karaktere annyira lehangolt, hogyha nem lehetett volna sejteni, hogy valami köze lesz Marissahoz, túlságosan kíváncsi se lettem volna a történetére.

Butch az, akit ember létére befogad a Testvériség. Amolyan "tökös legénynek" tűnő szereplő.
Marissa pedig Wrath "felesége" volt, amíg a király meg nem találta Beth-t.

Jó volt a történet, rosszabbra számítottam. ;o)
Ahogy észrevettem, a párok egyre háttérbe szorulnak. Míg az első rész, szinte csak Wrath-ról és Beth-ről szólt, fokozatosan érezni lehet, hogy egyre csökken a szerelmesek tere, és tágul a "körítés".
Volt benne minden: szenvedély, harcok, izgalom.

Ez a rész eléggé felkeltette az érdeklődésemet V. irányába. Kíváncsi leszek az ő részére, milyen lesz az a nő, aki meghódítja őt, és hogyan fog történni a dolog. ;o)

Megjelenés: 2009/2007
Eredeti cím: Lover Revealed
Folytatás: Feloldozott szerető

Előző részek:
Éjsötét szerető
Síron túli szerető
Megsebzett szerető

És már játék is van a sorozathoz, íme. (katt a képre)

Follow Us @soratemplates